Gezamenlijk een gedenkmonument maken is een troostend ritueel”


Wilt u graag zelf uw handen laten spreken en een gedenkteken maken voor uw dierbare overledene? Dat kan bij een workshop van Ramkeramiek. Tijdens deze bijeenkomst kan de overledene op een liefdevolle manier herdacht worden en is er ruimte voor rouwverwerking.

Na een inspirerende inleiding kunt u kiezen voor diverse mogelijkheden, bijvoorbeeld het beschilderen van een tegel of het boetseren van een klein object. De afwerking en het glazuren en stoken wordt door mij deskundig uitgevoerd. Het resultaat is een uniek en duurzaam gedenkmonument en een bijzondere ervaring met elkaar.

 

Kristine Ram: beeldend docent en coach.

kristineram@hotmail.com

0646015273/0263796467

 

 

 

 

Gedenkmonument voor in de tuin 

 De gezinsleden (een moeder met haar dochters) wilden graag een tuinbeeld maken. Ze kozen zelf het ontwerp, en met mijn hulp en begeleiding maakten we met elkaar dit beeld. De kleine werkstukjes heb ik op de schalen gemonteerd. Ik liet hen vervolgens twee basiskleuren kiezen voor het beeld; ze kozen geel en rood omdat zij dit bij de overledene vonden passen. Het was een bijzondere activiteit voor de familie waarbij er aandacht was voor elkaar en herinneringen werden opgehaald aan moeder/oma. 

Daarnaast hebben de dochters twee kleinere beeldjes gemaakt, een roodborstje en een engel. "De as van oma wordt nu getransformeerd tot engel' zei één van de deelneemsters. Getoonde foto's met toestemming van de familie:

 

 

Reactie van de familie:

'We hadden goed overleg over wat het idee was en wat er mogelijk was.
De fotocollage vooraf was met veel aandacht samengesteld en er werd echt naar ons geluisterd. De begeleiding tijdens de workshop was prima, wij voelen ons niet zo creatief maar er kwamen spontaan onder jouw begeleiding hele mooie dingen uit.
Als begeleider heb ik jou ervaren als: Inspirerend, geduldig en geïnteresseerd.
Het was een hele fijne middag en het resultaat nog mooier dan we gedacht hadden.'

Wilt u graag een gedenkmonument maken voor uw dierbare of wilt u graag meer informatie,  dan kunt u contact opnemen met:

Ramkeramiek

Kristine Ram -Dr. H.Piersonstraat 15- 6823 GX - Arnhem- mob. 0646015273 -k.ram@chello.nl